Resepi Teh Ais Cincau KAW & PIAW
Resepi Teh Ais Cincau KAW & PIAW
==========================
Pekena time waktu berbuka puasa nie memang betul-betul kaw... Buat sendiri lagi bagus. Mudah jer cara sediakan. Jom share resepi nie 👇👇👇
Bahan-bahan:
1. Teh serbuk
2. Susu full cream.
3. Gula (ikut sukatan yang korang nak buat)
4. Buah pelaga/kayu manis atau cengkih
5. Cincau.
Cara-cara penyediaan:
1. Panaskan air dalam periuk. Masukkan semua bahan.
2. Jaga api jangan terlalu besar untuk mengelakkan teh melimpah.
3. Sukatan susu ikut nak kaw macam mana.
4. Bila dah nampak warna teh dah cantik dan rasanya pula dan sedap, bolehlah tutup api.
5. Hidangkan dengan ais batu yang banyak dan masukkan cincau.
Sumber : Resepi Masakan Online
==========================
Pekena time waktu berbuka puasa nie memang betul-betul kaw... Buat sendiri lagi bagus. Mudah jer cara sediakan. Jom share resepi nie 👇👇👇
Bahan-bahan:
1. Teh serbuk
2. Susu full cream.
3. Gula (ikut sukatan yang korang nak buat)
4. Buah pelaga/kayu manis atau cengkih
5. Cincau.
Cara-cara penyediaan:
1. Panaskan air dalam periuk. Masukkan semua bahan.
2. Jaga api jangan terlalu besar untuk mengelakkan teh melimpah.
3. Sukatan susu ikut nak kaw macam mana.
4. Bila dah nampak warna teh dah cantik dan rasanya pula dan sedap, bolehlah tutup api.
5. Hidangkan dengan ais batu yang banyak dan masukkan cincau.
Sumber : Resepi Masakan Online
Leave a Comment